Mariakapel Holthees

Algemeen

Erwin van Ligten

Datum: 20 2019 15:30

In mei van dit jaar stond Micheline in een uitverkocht concert op het muziekpodium van de Mariakapel. Zij werd begeleid door haar vaste gitarist Erwin van Ligten. Erwin kreeg de kans een aantal solo’s te spelen die zoveel indruk maakten op het publiek, dat hij langdurig een staande ovatie kreeg. En terecht; hij wordt door liefhebbers en kenners gezien als één van de allerbeste gitaristen die Nederland rijk is. Niet voor niets hebben alle bekende-, en grote artiesten zoals o.a. Mathilde Santing, Frédérique Spigt, Chris Hinze, Angela Groothuizen Erwin binnen hun begeleiding gehaald. Daarom zijn wij blij dat wij zondagmiddag 20 oktober Erwin van Ligten op ons podium hebben staan.

Erwin van Ligten

Geboren in Java, en in Nederland opgegroeid in een Indische cultuur. Zoals bijna alle indo-families, een muzikaal gezin waarin Erwin als kleine jongen leerde spelen op de ukelele van zijn vader. Op 12-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste gitaar en werd beïnvloed door Indorock, The Tielman Brothers, Django Reinhardt en Chat Atkins ( gitarist van Jim Reeves). Zijn virtuoze gitaarspel werd al snel opgemerkt door professionele muzikanten en zo belandde hij in de bands Pangrass, Klaver en Spaak. Daarna werd hij gevraagd bij Dizzy Man’s Band, Bertus Borgers Groove Express, gaf solo optredens op de Parade met blues, rock en soul en werd begeleider van vrijwel alle bekende Nederlandse zangers en zangeressen.

Erwin speelt instrumentale rock, country, blues, soul, fusio en wereldmuziek geïnspireerd door o.a. Ry Cooder, Jeff Beck en Jimmy Hendrix. Met zijn “seventies-tribute band Route 77” speelt hij hits die hij bewonderde uit de jaren ’70. Het concert op 20 oktober wordt een mix van bovengenoemde muziekstijlen met ook veel eigen werk. Om een idee te krijgen van de kwaliteit van Erwin van Ligten, bekijk op you-tube: Panucci J vintage white, featuring Erwin van Ligten en Erwin van Ligten op muziekpodium Mariakapel 2018.

De aanvang van het concert op zondag 20 oktober is om 15.30 uur en de entrée is € 12,50. Reserveren is mogelijk via deze website of telefonisch: 0478-636948 of 06-16170433.

Agenda

Een veelheid van vormen!

Datum: 29 augustus 2020 10:30 tot 13 september 2020 17:00
Samenvatting: Expositie Kunst van het geloven
meer >>

Marjolein Meijers Trio

Datum: 20 september 2020
Samenvatting: Tijdloos met een Rotterdamse twist
meer >>

Jody Moon

Datum: 25 oktober 2020
Samenvatting: ..... weldadig!
meer >>

Direct naar
Bestellen
.Zoeken

auteursrecht

© Copyright 2004-2020 - Stg. Mariakapel Holthees

Deze website werkt met CMS Made Simple versie 2.2.5